Di Leva-kollen: Di Leva nyförlovad!

Veckans Di Leva-koll skvallrar om att Thomas har förlovat sig.
Allt detta enligt Expressens fredagsupplaga.



Denna gång heter kärleken Zinat Pirzadeh, en skådespelerska och ståuppkomiker.
Hon blir med all säkerhet en bra styvmor till Thomas tidigare son Cosmo!

Måste ju lägga upp två citat av Thomas till Expressen här:

- Jag kallar henne min älskling.

- Hon tycker att det är jobbigt att vara invandrare och då brukar jag säga att hon inte då vet hur det är att vara utomjording.

Grattis säger vi till allas våran Thomas Di Leva! :D

Kvartsfinal: Färjestad vs Brynäs (?)

Ser ut som att fuskarna från grannstadsdelen väljer mitt älsklingslag och framtida hemmalag.
Färjestad får gå som favoriter.
Men glöm inte att det inte fanns en expert i hela landet som tippade Brynäs ovanför kvalserien.
Glöm inte var dem hamnade. Över allas förväntan.
Vad säger att de inte kan överraska igen!?

Mitt tips: Färjestad-Brynäs 4-3 i matcher!

Så hatade - så älskade.

Senaste årens snackis i Storsand/Lakbäck.
Igår började dem snurra - vindkraftverken.


Håcksta Vindkraftspark, bara 2 km från sommarstugan.

Själv har jag varit både för och emot. Nu är jag återigen mest för. Men skuggar de stranden när jag ska springa mina kvällsturer i vattenlinjen, då ska de sänkas. På något sätt. :D

Melodifestivalen, deltävling 4

Kommer inte kunna se på Melodifestivalens sista deltävling imorgon. Men får hålla tummarna nere i från Score att det går bra för våra gävleborgska tjejer!

Tycker både Malena Ernman och Anna Sahlene (tillsammans med norska Maria Haukaas Storeng) har lördagens slagkraftigaste låtar!
Hoppas hoppas!

Och speciellt att det går bra för Annas låt! Alltid tyckt att hon är snygg ju! ;)
Så var hon bra på Stadsfesten i Hudiksvall förrförra sommaren! :)<3 

Ni kunde inte...


...knäcka våran stad...


...knäcka vårat lag...


...knäcka vårat hem...


...knäcka oss supportrar! <3
(Jo, jag är med på bilden, högst upp.)

Slutspelstips och sånt kommer senare när kvartsfinalerna är klara. Nu är det bara att fira att Brynäs-motståndarna detta år förlorade! ;)
Brynäs <3

Kunglig förlovning!

Måste ju skriva lite kort om Kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings förlovning.



Tycker det är så löjligt pinsammt att irritera sig på den uppmärksamhet som deras förlovning skapat. Det är en stor grej!
Varför inte glädjas med dem och hela Sverige, istället för att gnälla och börja argumentera emot monarkin i dessa dagar?
Detta brölopp blir som alla andra kungliga brölopp historiskt, och världens ögon kommer att vara riktade mot Stockholm under den dagen. Hur löjligt det än låter så tänker jag vara med om det historiska ögonblicket!

Att aktivt gå ut med att säga att man inte bryr sig är indirekt att man bryr sig. Så otroligt failat där!
Sen är det givet att det blir enorm uppmärksamhet, de är Sveriges framtida "superikoner". Igår blev det exempelvis bekräftat att vi kommer att få se Daniel Westlings ansikte i media nästan vardagligen i kanske 50 år framåt.
Och att jag är rojalist (d.v.s. att jag är för monarki) måste jag ju också säga. Tycker liksom Elin sa idag, att det är bra att Sverige har en partipolitiskt obunden symbol som inte tar ställning för det ena eller det andra.

Sen måste jag ju som halvt gävleborgare säga att jag är otroligt glad att det blev en man av folket, en man från Gävleborg. En man från lilla Ockelbo. Viktigt för dem med sådana positiva händelser, speciellt efter att deras elitklubb i basket gick i konkurs...

Så kan jag meddela att jag redan nu firar Bayern Münchens kvartsfinalplats i Champions League, efter 0-5 borta mot Sporting Lissabon! :D

Dialekter.

Med anledning av de språkliga svårigheter jag på senare tid har drabbats av, har jag beslutat mig för att lägga upp varför det blivit så. Det handlar om mina 10.000 jävla dialekter som tagit strypgrepp om min hals.
Vet inte varför det blev så, men det var så en gång att jag tyckte att det var häftigt med dialekter och började försöka apa efter. Nu står jag där. Med stavfel som ex. ända istället för enda o.s.v.
Här är de dialekter jag drabbats av mest enligt mig själv:

*Hälsingemål (Hudiksvall) - Om det är några fina toner när jag pratar så kommer de definitivt från Hudik!
*Gävlemål - Ganska gnälligt, segt och feminimt. Gulligt när tjejer pratar det, men när killar pratar det är det för jävla fruktansvärt! Låååånga Å:n och Ä:n och Ö:n som låter mer som Ä:n.
*Stockholmska - Försöker ta fram lite hufvudstadstoner i samband med möten på stadshuset. Djupa I:n och långa E:n!
*Göteborgska - Jo, ibland faktiskt. Tro det eller ej men fått höra ibland att jag pratar ren göteborgska! Främst i halvpressade situationer.

Funderade på om det finns någon kändis vars tal liknar mitt. Sökte på lite folk på youtube, främst från Gävleborgs län och kom till min förfäran på att mitt prat alltför ofta liknar Thomas Di Levas! (Inget ont mot Di Leva men han pratar ju för knepigt.)

Lyssna och bedöm själva:

Våra röster - lika som bär!?

Jahapp.

Brynäs mot slutspel!
*Och Timrå - ni chockar mig, fan vad jag bugar och bockar!

Men "slaget om de röda sjöbodarna" vinner vi!

Hockey vs konståkning!



Måste ju bara få dela med mig av min syn på ishallskonflikten i Gävle.
Håller givetvis med om att det är pinsamt dåligt att konståkarna ska behöva åka ute på Bönaviken, Bottenhavets is.
Men samtidigt är det de som tagit det steget själva. Tider finns i stadens ishallar, visserligen tidigt på morgonen men som sagt.
Gävle är Sveriges största hockeystad. Den "extrema" hockeykultur som finns där går inte att rubba på. Från stan kommer Sveriges populäraste hockeylag Brynäs. I Gävle har det funnits flera klubbar som spelat på elitnivå. I Gävle har klubbarna vunnit sammanlagt 13 sm-guld. Man har Sveriges främsta juniorverksamhet. Man har ett lag som slåss för att nå kvalserien till allsvenskan.
Men framförallt, vad som är viktigt för debatten - man har ett damhockeylag som spelar i elitserien!

Det har utvecklat sig till en jämställdhetsfråga. Att tjejerna måste få ha lika mycket tid som killarna i ishallarna. 50/50.
Kruxet är att de som uttalar sig så faktiskt diskriminerar de pojkar/män som åker konståkning och de flickor/kvinnor som spelar ishockey! Konståkning är inte bara en tjejsport och hockey en killsport.
Har inga siffror på hur fördelningen ser ut i Gävle men det är nog ingen dålig gissning att 90-95% av de som aktivt utför någon typ av is-sport spelar ishockey. Då är det inte rimligt att 3-4 konståkare på isen samtidigt ska få ta upp hallen för kanske 30 hockeyspelare. Man får faktiskt ta och se till antalet utövare och inte till utövarnas kön!

Sen är ju Malin Wollins åsikt på Aftonbladet ganska knepig. Att det är bättre att hockeyspelare ramlar i isvakar än konståkare. Malin har nog aldrig varit i Gävle.
*Isbrytarna och fartygen går långt ut i bukten, inte inne i Bönaviken! Inga isvakar där.
Hon menar att det är bättre att hockeyspelare med en massa skydd åker ner i isvakar. Jag menar att om det handlar om det så kan konståkarna (konståkningstjejerna) lika gjärna klä på sig mer än kjol i sånafall!

Doft av röv!

Att det stinker anus i "Stor-Sundsvallsområdet" (nytt begrepp påhittat av Niklas) är ingen vidare nyhet. Men att regionens bästa lag skulle vara så genomruttna att de kollapsar så mot Djurgården skulle jag aldrig tro. Skickar Brynäs utanför slutspel!

Lekte att vattnet i toaletten var Timrås kommunala vatten - och det var fan en njutning att skita i det!
Nu ska vi hämnas på er! "Slaget om de röda sjöbodarna" (även det ett nytt begrepp) ska vi vinna!



Passa er, vi kommer med våra motorsågar!
Vi ska kapa era tallar. Det ska bli timmer av Timrå! ;)

Nära-döden-upplevelse!



...eller inte.
Var med Elin i allafall en liten stund efter Still Counting-mötet och snackade lite. Så satt vi en stund på Burger King när larmet gick. Vi satt kvar tills vi såg att alla andra där inne blev "evakuerade" ut på gatan. Men det var ingenting allvarligt som hände.

Måste bara få tipsa alla som missat den fantastiska bloggen: C to the J, besök är ett måste! (I alla fall för oss som bor i Karlstad.)

Kyss <3

Bergvik med Lojs!

Var med världens bästa och sötaste Louise i några timmar förut. Och nej, vi är "bara" kompisar, men hon är bäst för det! ;)<3


Diskuterade lite världsproblem och andra s.k. problem. Som att spilla kaffe på skjortan exempelvis. Trevligt var det. :D
Var på MAX på Bergvik.
Påminner om att en oral njutning väntar där på fredag. Längtar som fanken!

Imorgon väntar låååååång sovmorgon, so in your ass! :p


Kära medmänniskor!

Med dessa bevingade ord föds idag min andra blogg.

Den kommer att innehålla lite mer personliga åsikter om aktuella ämnen och lite mindre privatliv.
Välkommna att ta del av mig och mina tankar!

Förövrigt så heter min förra blogg nille92, den kan man ju också kolla om man är intresserad av vad som hände förra året...

Puss <3

RSS 2.0