Vi värnar om den svenska Elitserien!



Elitserien i ishockey består utav 12 lag.
12 lag som gemensamt sitter med i en styrelse som jobbar för utveckla den svenska toppishockey positivt.
Då känns det mycket märkligt att fem klubbar; Linköping, Frölunda, Djurgården, HV71 och Färjestad väljer att bryta sitt avtal med Hockeyligan och officiellt få ut med att man är öppen för andra ligor. Detta har man dessutom gjort bakom ryggen på sina elitseriekollegor.
Pengar har börjat spela för stor roll för vissa lag. Klubbkänslan är mer eller mindre borta hos vissa.
Att köra över sina egna supportrar (jo, majoriteten är emot sina egna klubbar) är inte att visa respekt. Det är snarare en signal att de inte är jämvärdiga eller verkligt betydande för organisationens arbete.

Går de med i KHL så får de också med Gazprom som stor sponsor. Gazprom var det oljebolag som ströp gastillförseln till bl.a. Ukraina i vintras då den ryska staten inte fick igenom alla krav som de ställde på olika saker.
Går man med i KHL så måste man också stödja detta Gazprom - och därmed stå för att inte allt för väl fungerande Ryssland ska kunna driva igenom sina viljor genom denna typ av maffiametoder.

KHL doftar maffia. Men är det där Färjestad, Frölunda och compani vill lira hockey de närmsta åren så är det okej för mig. Det är ju inte jag som brynässupporter som måste åka till Vitryssland eller Sibirien på bortamatch.

Idag är jag bara tacksam att Brynäs valde att inte svika oss supportrar - istället för skumma oljemiljardärer och bortamatcher i Sibirien. Tacksam för att jag får fortsätta att se matcher mot MoDo eller Timrå istället för Chimik Voskresensk eller Neftechimik Nizjnekamsk i Läkerol Arena!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sant sant. Orka KHL :(

2009-05-03 @ 13:48:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0